Έτος υλοποίησης
2023
Εταιρία
Vilabs - WhiteFox - EXEO - Bespoke Communications
Τίτλος Έργου
V-art
Τοποθεσία
Ρόδος, GR

Ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση και Ανάδειξη συλλογής Μουσείου Νεοελληνικής Τεχνης Δημου ροδου

Το έργο υλοποιήθηκε από τις εταιρείες ViLabs, White Fox, Exeo και Bespoke Communications για το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου που ψηφιοποιείται, εκσυγχρονίζεται. Ο σκοπός του εργου ειναι η διασωση, τεκμιριωση και αναδειξη 1500 εργων που ανηκουν στην συλογη του. Έργα αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, όπως οι Κ. Μαλέας, Κ. Παρθένης, Θεόφιλος (Χατζημιχαήλ), Σπ. Βασιλείου, Αλ. Κοντόπουλος, Ν. Χατζηκυριάκος Γκίκας, Ν. Εγγονόπουλος, Γ. Μόραλης, Γ. Σπυρόπουλος, ο Γ. Τσαρούχης, Γ. Γαϊτης, Ν. Κεσσανλής, Π. Τέτσης, Α. Φασιανός, 746 ζωγραφικά έργα, 610 χαρακτικά και 144 γλυπτά/εγκαταστάσεις ψηφιοποιούνται, ενώ ταυτόχρονα ο επισκέπτης τοποθετείται στο επίκεντρο.

Ο ρόλος μου σε αυτό το έργο ήταν η δημιουργία εφαρμογής εικονικής πραγματικότητας όπου  θα μπορεί να περιεργαστεί 50 εκθέματα ζωγραφικής, όπως επίσης και 10 εκθέματα γλυπτικής σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, φορώντας την αντίστοιχη κεφαλή VR, βλέποντας, ακούγοντας και διαβάζοντας λεπτομέρειες για το κάθε έργο.

Για την υλοποίηση της εφαρμογής ακολούθησα το βασικό πλάνο διαδραστικότητας (για την εκπαίδευση και χρήση της εφαρμογής)  που μου προμηθευτικέ από την  Whitefox κάνοντας αλλαγές όπου έκρινα απαραίτητο για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη, όπως και τα έργα τα οποία ψηφιοποιήθηκαν από την WhiteFox για τον σκοπό αυτό και επεξεργάστηκαν περαιτέρω από εμένα για την κατάλληλη προσαρμογή τους στο εικονικό περιβάλλον.

  • Εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας σε περιβάλλον android για χρήση σε αυτόνομο vr headset.

Share