Έτος υλοποίησης
2023
Εταιρία
EXEO -Software House
Τίτλος Έργου
Ψηφιακή Σκηνή- 60 χρόνια ΚΘΒΕ
Τοποθεσία
Θεσσαλονίκη, GR

Digital Scene - 60 years of National Theater of Northern Greece

Το εργο ανέλαβε η EXEO – Software House για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, με σκοπό την τρισδιάστατη ψηφιοποίηση 120 κοστουμιών υψηλής αισθητικής από σημαντικές παραστάσεις που παρουσίασε το ΚΘΒΕ από την έναρξη της λειτουργίας του το 1961. Τα κοστούμια οργανώνονται στις ενότητες: Αρχαίο Δράμα, Μεσαίωνας - Βυζάντιο, 16ος - 20ος αιώνας. Καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της ιστορίας του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και αναδεικνύουν ενδιαφέρουσες πτυχές της εξέλιξης της ενδυματολογίας στον χρόνο.

Ο ρόλος μου σε αυτό το έργο ήταν η περεταίρω επεξεργασία του ψηφιοποιημένου υλικού με σκοπό την διόρθωση ατελειών όσο αφορά την γεωμετρία και την υφή που προκύπτουν από την διαδικασία της ψηφιοποίησης, την απομάκρυνση περιττών στοιχείων,  μοντελοποίηση τρισδιάστατων αντικειμένων οπού υστερούσε να καλύψει η τεχνολογία ψηφιοποίησης, όπως επίσης και την βελτιστοποίηση του κάθε μοντέλου για μελλοντική χρήση σε εφαρμογές πραγματικού χρόνου.

  • Τρισδιάστατη σάρωση υψηλής ανάλυσης 120 θεατρικών κοστουμιών / καθαρισμός, διώρθωση γεωμετρίας / βαβή, διωρθωση υφών λογο τεχνολογικώνν περιορισμών / τρισδιαστατος σχεδιασμος αντικειμένων.

  • 120 βελτιστοποιημένα μοντελα για χρηση σε επαυξημένη πραγματικότητα Augmented Reality για Android / IOS εφαρμογές.

  • Βίντεο παρουσίασης 30 κοστουμιών

  • Δημιουργία βίντεο απο παλαιές φωτογραφίες.

Βίντεο παρουσίασης

βελτιστοποιημένα μοντελα

Δημιουργία βίντεο απο παλιές φωτογραφίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δημοσιεύσεις

Share